Praktische info

Klimaat Malediven

De archipel ligt ongeveer op de evenaar en er heerst een tropisch klimaat. De temperatuur is er zeer aangenaam. De gemiddelde dagtemperatuur is namelijk zo'n 30 graden Celsius. Lees verder

Weer Malediven

Geld

Op de Malediven kun je betalen met dollars of met een creditkaart. De dollars neem je dan contant mee. Het officiële betaalmiddel is de Maledivian Rufiyaa. Je kunt hiermee echter alleen betalen in de hoofdstad Malé. Let op dat je geen geld kunt opnemen bij een pinautomaat en dat alleen op het hoofdeiland Malé een bank aanwezig is.

Fooien

Het personeel op de resorts zijn heel blij met een fooi want hun inkomen uit salaris is maar beperkt. Het is gebruikelijk om een ober of kamerjongen 1 dollar per dag te geven.

Tijdsverschil

Het is op de Malediven drie uur later in de zomer en in de winter is het er vier uur later dan in Nederland of België.

Drinkwater

Het is meestal veilig om het kraanwater te drinken maar het water smaakt wel anders. Voor de zekerheid is het verstandig om flessen water te kopen.

Reisgidsen Malediven

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar de Malediven dan is een reisgids super handig. Zo krijg je meer informatie over het eiland waar je naar toe gaat en welke eilanden (en leuke hotspots!) er in de buurt liggen. Bekijk het overzicht van de reisgidsen naar de Malediven bij Bol.com.

Neckermann TIP: Hotel Diamonds Thudufushi

Hotel Diamonds ThudufushiZoek jij een all inclusive vakantie naar de Malediven? Dan is hotel Diamonds Thudufushi zeker een goede optie. De beachbungalows liggen aan het hagelwitte strand en hebben een buitendouche. Uiteraard zijn hier ook schitterende watervilla's met een ruim terras. Er zijn veel faciliteiten waaronder sport- en ontspanningsmogelijkheden. Ook is een excursie naar een lokaal visserseiland bij de all inclusive inbegrepen. Daarnaast is er gratis wifi en dat is fijn want zeg nou zelf, je wilt het thuisfront toch graag zo'n schitterend (jaloersmakend;-) fotootje sturen, toch? (Zui-Ari Atol) Beoordeeld met een 8.8!
Meer info & boeken

Taal

Op de vakantieresorts spreken de meeste mensen Engels. De officiële taal op de eilandengroep is Dhivehi. Dit is een afgeleide taal van het Singalees.

Zwembad Malediven

Gezondheid

Op de Malediven zijn vaccinaties niet verplicht. De enige apotheek tref je in de hoofdstad Malé.

Eten

Het meeste eten wordt geïmporteerd maar gelukkig staan er genoeg lokale gerechten op het menu. Vis, curry en rijst zijn populair in de lokale keuken. Tonijn is misschien wel de populairste vis op de Malediven. Masoon is een gerecht wat je vaak ziet. Het is een lekkere curry met vis en kokos. Kokos is een ingrediënt wat je regelmatig tegenkomt in de lokale gerechten.

Koraal

Let op dat het illegaal is om koraal uit te voeren. In souvenirwinkeltjes worden soms producten aangeboden die van koraal zijn gemaakt. Deze producten mag je dus niet meenemen en dit moet je eigenlijk ook niet willen omdat het koraal hierdoor wordt beschadigd.

Taxi

Op de eilanden rijden geen taxi's behalve op Malé. Maak je gebruik van een taxi? Spreek dan van te voren een prijs af want de taxi's werken niet met meters. Op de eilanden is helemaal geen vervoer aanwezig. Het is ook niet nodig omdat alle eilanden klein zijn.

Naturisme

Op de Malediven zijn topless zonnen en naturisme verboden. Uiteraard is badkleding wel toegestaan.

Honeymoon Malediven

Geloof

De Malediven zijn sinds 1153 islamitische eilanden en er is geen godsdienstvrijheid. Alle Malediviërs zijn belijdende moslims. De inwoners bidden vaak vijf keer per dag. De oudere inwoners zijn vaak bijgelovig.

Fotograferen

Vraag altijd toestemming als je een foto van iemand wilt nemen. Oudere mensen vinden het meestal geen goed idee als je een foto van ze maakt. Kinderen willen vaak een klein geschenkje ontvangen.

Elektriciteit

De netspanning op de eilanden is 230V en 50 Hz. Je hebt dus een verloopstekker nodig.

Drugs

Het bezit van verdovende middelen en van zaden van drogerende planten is op de Malediven verboden. De straffen zijn enorm hoog tot zelfs levenslang.

Republiek

De Malediven is een republiek en sinds 1978 is Maumoom Abdul Gayoom de president.

Huwelijksreis naar
de Malediven

TUI

De Malediven is een populaire bestemming voor je huwelijksreis. Bij een aantal hotels word je zelfs extra in de watten gelegd als je er je honeymoon doorbrengt. Bekijk het overzicht met resorts waar ze extra's hebben voor honeymooners.

Bekijk huwelijksreizen

Onderwatercamera's

Reisgids Malediven

De onderwaterwereld op de Malediven is prachtig! Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto's en/of filmpjes tijdens het duiken, snorkelen en zwemmen! Leg je mooiste herinneringen vast!

Koop bij bol.com