Snorkelen op de Malediven

Je kunt je bijna niet voorstellen hoe leuk het is om te snorkelen op de Malediven. Op de meeste eilanden zijn prachtige koraalriffen te bewonderen en je zult onder de indruk zijn van wat je allemaal ziet. Wat dacht je bijvoorbeeld van barracuda’s, clownvissen, koraalvlinders, papegaaivissen, zeeschildpadden, dolfijnen, roggen en nog veel meer verschillende soorten vissen en andere wonderlijke onderwaterwezens.

Koraalvissen op de MaledivenTijdens het snorkelen zie je de mooiste vissen voorbij zwemmen.

Het zeewater heeft de perfecte temperatuur (28 graden) om te gaan snorkelen. Het water is zeer helder zodat je ver van je af kunt kijken en dus veel ziet. Neem zeker je onderwatercamera mee want door het heldere water en de mooie onderwaterwereld maak je de mooiste foto's.

TIP Maak de mooiste foto's met een onderwatercamera

Onderwatercamera's Wil jij de kleurrijke onderwaterwereld van de Malediven ook nog eens terugzien na jouw vakantie? Dan mag een onderwatercamera tijdens het snorkelen niet ontbreken. Bol.com biedt een ruime keuze aan diverse onderwatercamera's en met veel camera's kun je tevens een filmpje maken. Zo maak je een mooie, blijvende herinnering van jouw droomvakantie!

Koop bij bol.com

Wist je trouwens dat in ondiep water tot ongeveer 6 meter diepte de mooiste vissen zwemmen bij het koraal? Je hoeft dus niet persé te duiken om te genieten van de schitterende onderwaterwereld.

Snorkelen MaledivenBijna ieder eilandje heeft een eigen koraalrif waar je uitstekend kunt snorkelen.

De walvishaai spotten?

De kans bestaat dat je zelfs de grootste vis ter wereld ziet tijdens het snorkelen op de Malediven. De walvishaai kan tot wel 15 meter lang worden. Helaas is de walvishaai een bedreigde diersoort. In de wereld zijn er nog maar 1000 geregistreerde exemplaren waarvan er 370 zwemmen bij de Malediven. De kans is het grootst dat je ze ziet in het beschermde natuurgebied Maamigili. De walvishaaien warmen zich daar op in het ondiepe rif vanaf vijf meter diepte. Je mag snorkelen tussen de walvishaaien maar je moet wel minimaal vier meter afstand houden.

Huisrif

De meeste eilandjes op de Malediven hebben een eigen huisrif. Het snorkelen is daarom heel laagdrempelig. Je loopt zo vanaf het strand direct de zee in vlakbij je hotel of waterbungalow en het genieten kan meteen gaan beginnen.

TIP Snorkelmasker

Easybreath SnorkelmaskerWil jij graag gaan snorkelen maar heb je dit nog nooit gedaan? Of vindt je het lastig om door een snorkel te ademen? Met een snorkelmasker is dit gelukkig verleden tijd. Door de techniek van dit snorkelmasker kun je gewoon door je neus ademen en hoef je geen snorkel in je mond te houden. Door de vorm van het masker heb je trouwens ook veel beter zicht dan met een gewone duikbril. Zo kan iedereen snorkelen! Te bestellen in verschillende kleuren en maten.
Meer info & bestellen bij Bol.com!

Tips snorkelen op de Malediven

Hieronder tref je een aantal tips voor als je gaat snorkelen op de Malediven:

  • Raak tijdens het snorkelen nooit koraal aan. Dit doet pijn en het is natuurlijk niet goed voor het koraal.
  • Koraal mag je niet meenemen en ook souvenirs gemaakt van koraal zijn verboden om uit te voeren.
  • Bij iedere resort is het mogelijk om een snorkeluitrusting te huren maar natuurlijk kun je ook je eigen snorkelspullen meenemen.
  • Als je gaat snorkelen bij het huisrif let dan wel goed op stromingen. De kans bestaat dat je tijdens het snorkelen door de stroming wegdrijft van het eiland en dat kan zeer gevaarlijk zijn. Ga daarom nooit alleen snorkelen en spreek met iemand op het eiland af die een oogje in het zeil houdt.
  • Het verbranden gaat veel sneller dan je denkt. Het is dus verstandig om een t-shirt te dragen als je gaat snorkelen. Je voorkomt hiermee dat je rug verbrand.


Zeeschildpad MaledivenMisschien kom jij deze zeeschildpad wel tegen tijdens het snorkelen op de Malediven.

Terug naar activiteiten.

Huwelijksreis naar
de Malediven

TUI

De Malediven is een populaire bestemming voor je huwelijksreis. Bij een aantal hotels word je zelfs extra in de watten gelegd als je er je honeymoon doorbrengt. Bekijk het overzicht met resorts waar ze extra's hebben voor honeymooners.

Bekijk huwelijksreizen

Onderwatercamera's

Reisgids Malediven

De onderwaterwereld op de Malediven is prachtig! Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto's en/of filmpjes tijdens het duiken, snorkelen en zwemmen! Leg je mooiste herinneringen vast!

Koop bij bol.com