Natuur

De Malediven staan bekend om de mooie witte zandstranden en de indrukwekkende onderwaterwereld. Als je op vakantie gaat naar deze eilandengroep ga dan zeker ook snorkelen of duiken want de onderwaterwereld is fantastisch. De bebouwing is op deze eilandengroep aangepast aan de natuurlijke omgeving.

Mantelrog de MaledivenAls je gaat duiken of snorkelen op de Malediven dan kom je de mooiste vissen tegen.

2000 diersoorten in de zee

In de wateren rondom de eilanden leven meer dan 2000 verschillende soorten dieren zoals vissen, dolfijnen en walvishaaien. Als je geluk hebt dan zie je ook zeeschildpadden, dolfijnen en zelfs walvissen. Er leven in de warme wateren van de Malediven 22 soorten dolfijnen en walvissen. Er zwemmen in de zee ook nog mantelroggen en haaien. Kortom er is onder water genoeg te zien!

Koraalriffen

Als snorkelend zie je mooiste vissen in het koraalrif. De meeste resorts hebben een eigen huisrif zodat je vanaf het strand direct naar het koraalrif kunt snorkelen. Op de Malediven zijn 250 verschillende soorten koraal te bewonderen. Rondom iedere vakantieresort zijn er ongeveer 40 duikspots met verschillende koraalriffen die bezocht kunnen worden. Je hebt dus keuze genoeg om meerdere prachtige duiken te maken!

Niemand weet precies hoeveel koraalriffen er op de Malediven zijn. Het zijn er in ieder geval enorm veel en het maakt bijna niet uit waar je precies het water in springt. Het is er onder water overal sprookjesachtig mooi.

Krab op de MaledivenOp het strand zie je heel soms een krab.

Dieren op de eilandjes

Op de eilanden kom je geen grote dieren tegen maar er leven bijvoorbeeld wel vlinders, schorpioenen, spinnen en krabben. Natuurlijk leven er op de Malediven ook vogels en reptielen.

Sea of Stars (zeevonk)

Ga je tussen juni en oktober op vakantie naar de Malediven? De kans is dan groot dat je tijdens een avondwandeling de 'Sea of Stars' ziet in het ondiepe zeewater. De Sea of Stars is een een lichtgevend fytoplankton. Het licht wordt veroorzaakt door een chemische reactie als het plankton in aanraking komt met zuurstof. De kans dat je de 'Sea of Stars' ziet is op Vaadhoo Island het groots. Het is een betoverend gezicht. Overigens kun je dit fenomeen ook zien aan de Nederlandse kust als de omstandigheden hiervoor optimaal zijn. Het moet dan warm zijn en het weer rustig met niet te veel wind.

Flora

Op sommige eilanden komt er tropisch regenwoud voor maar de meeste beplanting is door de mens aangebracht. Op de Malediven zie je veel broodbomen, kokospalmen en bamboesoorten.

Huwelijksreis naar
de Malediven

TUI

De Malediven is een populaire bestemming voor je huwelijksreis. Bij een aantal hotels word je zelfs extra in de watten gelegd als je er je honeymoon doorbrengt. Bekijk het overzicht met resorts waar ze extra's hebben voor honeymooners.

Bekijk huwelijksreizen

Onderwatercamera's

Reisgids Malediven

De onderwaterwereld op de Malediven is prachtig! Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto's en/of filmpjes tijdens het duiken, snorkelen en zwemmen! Leg je mooiste herinneringen vast!

Koop bij bol.com