Eilanden van de Malediven

De Malediven is een land en bestaat uit een groep eilanden gelegen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. In 1972 werd het eerste eiland opengesteld voor het toerisme. De eilanden zijn stuk voor stuk prachtig en hebben een fraaie natuur met een fascinerende onderwaterwereld. De Malediven zijn gezegend met de mooiste zandstranden van de wereld. Wie wil er nou niet op vakantie naar dit gebied?

Eilandje op de MaledivenOp de Malediven zijn 200 bewoonde eilanden.

200 bewoonde eilanden

De Malediven bestaan uit maar liefst 1190 eilanden. Van deze 1190 eilanden zijn er maar 200 eilanden bewoond. De bewoonde eilanden hebben samen een oppervlakte van slechts 298 km2. De meeste eilanden zijn klein qua oppervlakte. De meeste eilanden hebben een oppervlakte die kleiner is dan 2 km2. Het grootste eiland van de archipel is Gan, dit eiland is 7,8 kilometer lang en 3,4 kilometer breed.

TIP Sun Island Resort & Spa TUI

Hotel Diamonds AthurugaKassakorting!

Zodra je voet aan wal zet bij het Sun Island Resort waan je jezelf in een droom. Wrijf maar even in je ogen, je bent er echt! De witte stranden zijn van poederzand, het azuurblauwe water laat je humeur stralen, wat een eiland! Uiteraard is dit het enige resort op het eiland, je bent even helemaal weg van de bewoonde wereld en dagelijkse sleur. Waar slaap jij het liefst? In een beachbungalow met buitendouche? Of misschien in een waterbungalow? Hoe dan ook, je wordt elke ochtend wakker met het geluid van de golven van de zee. Is dit jouw huwelijksreis? Dan staat er een verrassing voor je klaar. Zuid-Ari Atol Beoordeeld met een 9.1!
Meer info & boeken

Hoe groot zijn de Malediven?

Het gebied is uitgestrekt, 820 km van noord naar west en 130 km van oost naar west. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 100.000 km2. De eilandengroep bestaat uit zesentwintig atollen en deze atollen zijn weer ingedeeld in twintig groepen. Op de Malediven wonen slechts 393.988 mensen.

Laagst gelegen land ter wereld

Het grondgebied van de Malediven bestaat voornamelijk uit water en maar 0,3% van het totale oppervlakte is bewoond. De Malediven is het laagst gelegen land ter wereld. De eilanden liggen gemiddeld 1,5 meter boven de zeespiegel. Het hoogste punt bedraagt maar 2,4 meter en bevindt zich op het eiland Villingili.

Noord-Malé Atol

De Noord-Malé Atol is de belangrijkste atol van de eilandengroep en omvat ongeveer 50 verschillende eilandjes. Van deze 50 eilanden zijn er 27 die gebruikt worden voor het toerisme. De hoofdstad Malé bevindt zich in deze atol. Vanuit je vakantielocatie kun je per boot (dhoni) naar de hoofdstad.

Wil je leuk winkelen dan ben je op het eiland Himmafushi helemaal op je plek. Je treft er leuke souvenirwinkeltjes en je kunt er vaak voor een vriendelijke prijsje shoppen. Ben jij meer een rustzoeker dan is het eiland Huraa voor jou 'the place to be'. Dit eiland wordt wel bezocht door toeristen maar het is minder toeristisch dan de andere eilanden binnen de Noord-Malé Atol.

De eilanden zijn allemaal mooi met hun blauwe zee en witte stranden maar het eiland Dhiffushi is misschien wel één van de mooiste. Het is een echt visserseiland en de tropische fruitbomen zorgen er voor dat het eiland ook prachtig groen is.

TIP Vakanties naar Noord-Malé Atol

Smartline Eriyadu Island Resort op de MaledivenOnderstaande resorts staan op de Noord-Malé Atol, te weten Hotel The Barefoot Eco (4*), Hotel Meeru Island Resort & Spa (4*), Hotel Bandos Maldives (4*), Paradise Island Resort (4*) en Hotel Adaaran Select Hudhursan Fushi (4*). Ze zijn te boeken met halfpension, volpension of all inclusive. Deze hotels worden allemaal uitstekend beoordeeld en het Hotel Adaaran Select Hudhursan Fushi krijgt zelfs een 9.3!
Bekijk deze hotels

Zuid-Malé Atol

Deze Atol heeft een lengte van 36 kilometer en een breedte van 19 kilometer. De Zuid-Malé-Atol bestaat uit 30 eilanden waarvan er 3 bewoonde eilanden en 16 resorteilanden zijn. De overige eilanden zijn onbewoond. De drie bewoonde eilanden zijn Maafushi, Guraidhoo en Gulhi.

Het eiland Gulhi is een echt visserseiland. Het eiland Guraidhoo heeft een mooie lagune, dit is tevens de aanlegplaats voor boten. Bij dit eiland is de Guraihoo Kandu een populaire duikspot. Het eiland Maafushi is het belangrijkste en grootste eiland van deze atol. Als je wilt duiken dan kun je het beste voor dit atol kiezen. Locaties waar je nog meer kunt duiken zijn bijvoorbeeld de Vaadhoo grotten, de Vaagili grotten, de Kuda Giri, Velassaru grotten etc.

TIP Zuid-Malé Atol bij TUI

Olhuveli Beach & Spa Resort op de MaledivenTUI heeft drie vakanties naar de Zuid-Malé- Atol. Deze reisaanbieder heeft regelmatig leuke aanbiedingen naar de Malediven in de vorm van kassakorting of last minute aanbieding. De hotels bij TUI zijn: Olhuveli Beach & Spa Resort (4*) en Adaaran Club Rannalhi (4*) beiden all inclusive en Embudu Village (3,5*) te boeken als volpension of all inclusive.
Bekijk deze hotels

Vormen

De eilanden hebben allemaal verschillende vormen. In totaal zijn er drie hoofdvormen te onderscheiden namelijk rondvormig, handdoektype en halvemaantype.

Meeru IslandIeder eiland op de Malediven heeft een andere vorm.

De rondvormige of spiegeltype eilanden zijn vooral interessant voor snorkelaars en duikers omdat deze eilanden vaak prachtige koraalriffen hebben. De mooie duikplaatsen tref je direct bij het huisrif. Voorbeelden van deze eilanden zijn: Villivaru, Kurumba, Banyan Tree en Embudu.

Het handdoektype leent zich uitermate goed voor badgasten, zeilers en surfers omdat de lagune vaak groot en zanderig is. Het buitenrif is interessant voor ervaren duikers omdat er grote vissen te spotten zijn. Voorbeelden van het handdoektype zijn: White Sands, Anantare, Emboodhoo, Fun Island en Kandooma.

Het halvemaantype is een aanrader voor watersporters in verband met de lagune maar ook duikers zullen dit type eiland zeker waarderen omdat het huisrif heel gemakkelijk te bereiken is. Voorbeelden van het halvemaantype zijn: Thulagiri, Rannali, Velidu en Vilamedhoo.

Malé

Op het eiland Malé ligt de hoofdstad van het land. De hoofdstad heeft dezelfde naam als het eiland. De stad heeft een oppervlakte van 2 km2. Op deze kleine oppervlakte wonen 130.000 mensen. Het eiland is helemaal vol gebouwd. Als je naar de Malediven op vakantie gaat dan kom je aan op dit eiland. In deze stad zijn uiteraard veel winkels en bezienswaardigheden zoals de 'Hukuru Miskiiy', een prachtige moskee met een gouden minaret en zeer fraai beeldhouwwerk. Ook een bezoek aan de haven mag je zeker niet overslaan. Tip: aan het eind van de middag komen de vissers terug met hun vangst, je kijkt er je ogen uit. In de haven zijn ook de fruit- en groentemarkt te vinden. Lees verder

Gan

Gan (Laamu-atol) is het grootste eiland van de Malediven. Het eiland heeft een oppervlakte van 516,59 ha. Het eiland is bijna 7 kilometer lang en 1,4 kilometer breed. Op Gan wonen 2576 mensen.

Huwelijksreis naar
de Malediven

TUI

De Malediven is een populaire bestemming voor je huwelijksreis. Bij een aantal hotels word je zelfs extra in de watten gelegd als je er je honeymoon doorbrengt. Bekijk het overzicht met resorts waar ze extra's hebben voor honeymooners.

Bekijk huwelijksreizen

Onderwatercamera's

Reisgids Malediven

De onderwaterwereld op de Malediven is prachtig! Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto's en/of filmpjes tijdens het duiken, snorkelen en zwemmen! Leg je mooiste herinneringen vast!

Koop bij bol.com