Praktische info over de Malediven


Klimaat Malediven

De archipel ligt ongeveer op de evenaar en er heerst een tropisch klimaat. De temperatuur is er zeer aangenaam. De gemiddelde dagtemperatuur is namelijk zo'n 30 graden Celsius. Lees verder

Weer MaledivenOp de Malediven is het meestal prachtig weer.


Geld

Op de Malediven betaal je met dollars of met een creditkaart. De dollars neem je contant mee want er zijn geen pinautomaten. Dollars mag je onbeperkt in- en uitvoeren. In de resorts worden de prijzen in dollars aangegeven. Travellers Cheques zijn op de eilanden niet te gebruiken als betaalmiddel.

Het officiële betaalmiddel is de Maledivian Rufiyaa. Je kunt hiermee echter alleen betalen in de hoofdstad Malé. Let op dat je geen geld kunt opnemen bij een pinautomaat en dat alleen op het hoofdeiland Malé een bank aanwezig is.


Reisdocumenten

Als je op vakantie gaat naar de Malediven dan heb je een visum en een geldig paspoort nodig. Het paspoort moet minstens nog zes maanden geldig zijn.


Fooien

Het personeel op de resorts zijn heel blij met een fooi want hun inkomen uit salaris is maar beperkt. Het is gebruikelijk om een ober of kamerjongen 1 dollar per dag te geven.


Tijdsverschil

Het is op de Malediven drie uur later in de zomer en in de winter is het er vier uur later dan in Nederland of België.

Wandelen op strand MaledivenOp het paradijselijke strand maak je de mooiste wandeltochten.


Drinkwater

Het is meestal veilig om het kraanwater te drinken maar het water smaakt wel anders. Voor de zekerheid is het verstandig om flessen water te kopen.


Reisgidsen Malediven

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar de Malediven dan is een reisgids super handig. Zo krijg je meer informatie over het eiland waar je naar toe gaat en welke eilanden (en leuke hotspots!) er in de buurt liggen. Bekijk het overzicht van de reisgidsen naar de Malediven bij Bol.com.


All inclusive hotels

Als je op vakantie gaat naar de Malediven dan ben je meestal voordeliger uit als je kiest voor een all inclusive hotel omdat de drankjes en het eten er vaak erg duur zijn. Je hebt ook geen keuze om ergens anders wat te gaan eten of te drinken. Bij de all inclusive formule weet je van te voren wat de kosten zullen zijn.

TIP Biyadoo Island Resort De Vakantie Discounter

Géén boekingskosten!Voordelgi All inclusive Biyadoo Island Resort Malediven

Zoek jij een all inclusive vakantie naar de Malediven? Dan is hotel Biyadoo Island Resort zeker een goede optie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend! Dit hotel is namelijk zeer gunstig geprijsd en het wordt prima beoordeeld. Het eiland is heerlijk rustig, hier geniet je van de zon, het strand en natuurlijk elkaar. Hou je van duiken of snorkelen dan is dit een waar paradijs. Een fijn resort voor wie voordelig op vakantie wil naar de Malediven. (Zui-Male Atol)
Meer info & boeken

Taal

Op de vakantieresorts spreken de meeste mensen Engels. De officiële taal op de eilandengroep is Dhivehi. Dit is een afgeleide taal van het Singalees. Het geschreven Dhivehi noemt men thaana. Men schrijft van rechts naar links. Hieonder tref je enkele veel gebruikte woorden.

Goededag: Salaam aleku
Dank u: Shukriyya
Ja: Aanh
Nee: Noon
Links: Kanai
Rechts: Wai
Wat is dat?: E korche?

Zwembad MaledivenRelaxen aan het strand en zwembad.


Gezondheid

Op de Malediven zijn vaccinaties niet verplicht. De enige apotheek tref je in de hoofdstad Malé.


Eten en drinken

Het meeste eten wordt geïmporteerd maar gelukkig staan er genoeg lokale gerechten op het menu. Vis, curry en rijst zijn populair in de lokale keuken. Tonijn is misschien wel de populairste vis op de Malediven. Masoon is een gerecht wat je vaak ziet op de Malediven. Het is een lekkere curry met vis en kokos. Kokos is een ingrediënt wat je regelmatig tegenkomt in de lokale gerechten. Een ander populair visgerecht is mas huni.

Raa is een populair drankje op de Malediven. Het is een zoet drankje wat vanaf de palm getapt wordt. Alcohol kan alleen op de toeristische resorts besteld worden.


Koraal

Let op dat het illegaal is om koraal en schelpen uit te voeren. In souvenirwinkeltjes worden soms producten aangeboden die van koraal zijn gemaakt. Deze producten mag je dus niet meenemen en dit moet je eigenlijk ook niet willen omdat het koraal hierdoor wordt beschadigd.


Taxi

Op de eilanden rijden geen taxi's behalve op Malé. Maak je gebruik van een taxi? Spreek dan vooraf een prijs af want de taxi's werken niet met meters. Op de eilanden is helemaal geen vervoer aanwezig. Het is ook niet nodig omdat alle eilanden klein zijn.


Naturisme

Op de Malediven zijn topless zonnen en naturisme verboden. Uiteraard is badkleding wel toegestaan.

Honeymoon MaledivenHeerlijk zwemmen in het warme zeewater.


Geloof

De Malediven zijn sinds 1153 islamitische eilanden en er is geen godsdienstvrijheid. Alle Malediviërs zijn belijdende moslims. De inwoners bidden vaak vijf keer per dag. De oudere inwoners zijn vaak bijgelovig.


Fotograferen

Vraag altijd toestemming als je een foto van iemand wilt nemen. Oudere mensen vinden het meestal niet prettig als je een foto van ze maakt. Kinderen willen vaak een klein geschenkje ontvangen.


Elektriciteit

De netspanning op de eilanden is 220-240V en 50 Hz. Je hebt dus een verloopstekker nodig. Je kunt deze verloopstekker meestal lenen bij het resort. Op ieder eilandje staan dieselgeneratoren die voor de stroom zorgen.


Drugs

Het bezit van verdovende middelen en van zaden van drogerende planten is op de Malediven verboden. De straffen zijn enorm hoog tot zelfs levenslang.


Internet & telefoon

Vanaf de resort eilanden is het mogelijk om internationaal te bellen. Bijna alle eilanden bieden draadloos internet aan. Informeer vooraf naar de kosten want die kunnen hoog zijn. Bij enkele resorts is het mogelijk om gratis te internetten. Tip! Koop een simkaart op het vliegveld van Malé om de kosten in de hand te houden.


Republiek

De Malediven is een republiek en sinds 1978 is Maumoom Abdul Gayoom de president.


Huwelijksreis naar
de Malediven

TUI

De Malediven is een populaire bestemming voor je huwelijksreis. Bij een aantal hotels word je zelfs extra in de watten gelegd als je er je honeymoon doorbrengt. Bekijk het overzicht met resorts waar ze extra's hebben voor honeymooners.

Bekijk huwelijksreizen

Onderwatercamera's

Reisgids Malediven

De onderwaterwereld op de Malediven is prachtig! Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto's en/of filmpjes tijdens het duiken, snorkelen en zwemmen! Leg je mooiste herinneringen vast!

Koop bij bol.com