Duiken op de Malediven

De eilanden van de Malediven zijn fraai met hagelwitte zandstranden maar het allermooiste blijft toch de onderwaterwereld. Het zeewater is kristalhelder en is gemiddeld 29 graden Celsius warm. Bij de eilanden zijn oogverblindende koraalriffen te bewonderen en er zwemmen kleurrijke tropische vissen. Bijna nergens ter wereld kun je zo mooi duiken als op de Malediven! De eilandgroep staat niet voor niets in de top 10 van beste duiklocaties ter wereld.

Mantarog MaledivenMantarog

Wat kun je onder water allemaal zien?

In en rond het koraal leven meer dan 2000 verschillende soorten vissen en andere onderwaterdieren. Als je gaat duiken op de Malediven dan kun je onder andere de volgende dieren spotten: zeeschildpadden, haaien, kogelvissen, papegaaivissen, barracuda’s en lipvissen. Je kunt zelfs walvissen, dolfijnen en walvishaaien tegenkomen. De grootste roggensoort ter wereld zwemt er ook, namelijk de mantarog. Kortom duiken en snorkelen zijn op de Malediven een ware belevenis!

TIP Adaaran Club Rannalhi VakantieDiscounter

Géén boekingskosten!
All inclusive! Eigen PADI-duikcentrum! Thulhagiri Island Resort

Als je wilt duiken of snorkelen op de Malediven dan is dit resort wellicht iets voor jou! Dit luxe 4-sterren resort heeft namelijk een eigen PADI-duikcentrum. Naast het duiken zijn er nog veel meer activiteiten mogelijk zoals vissen, waterskiën en windsurfen. Kies voor een standaardkamer of misschien wel voor de waterbungalow (67m2). Zuid-Male Atol Beoordeeld met een 8.9!


Wat zijn de beste duikspots op de Malediven?

Op de Malediven zijn heel veel fantastische duikspots. Rondom ieder resorteiland zijn gemiddeld 30 tot 40 duikspots die gemakkelijk met een bootje te bereiken zijn en natuurlijk heeft bijna ieder eiland een eigen huisrif. De beste duikmogelijkheden zijn bij de Noord-Malé Atol en de Zuid-Malé Atol. Bijna alle eilanden hebben een eigen huisrif en de veel resorts hebben een eigen duikschool. Populaire duikspots zijn:

  • Banana Reef
  • Maaya Thila
  • Fotteyo Kandu
  • Maldive Victory. Maak een duik naar het wrak van de Maldive Victory. Het schip is gezonken in 1981. Het wrak is bedekt met prachtig koraal en er zijn veel verschillende vissen te bewonderen in de ruimtes van het schip.

Duiken MaledivenOp de Malediven kun je fantastisch duiken.

Koraalriffen

Op de Malediven zijn twee typen koraalriffen namelijk buiten- en binnenriffen. De binnenriffen tref je binnen een atol en het buitenrif omringt de gehele atol. Kies je voor een eiland wat aan de buitenkant van een atol ligt dan zal het buitenrif ook vallen onder het huisrif. Zoals je misschien wel weet zie je juist bij de koraalriffen de mooiste vissen.

Ben je in buurt van Hideaway Island en wil je een ansichtkaart naar Nederland sturen? Post deze kaart dan bij het enige onderwaterpostkantoor ter wereld gelegen op drie meter diepte. Uiteraard dien je wel eerst een waterproof ansichtkaart te kopen. Het thuisfront zal het fantastisch vinden!


Wil je haaien spotten?

Wil je graag grijze rifhaaien en witpuntrifhaaien zien? Kies dan bij TUI voor het resort Embudu Village want de duikspot Shark Point ligt in de buurt van dit schitterende hotel. Embudu Village wordt door haar gasten beoordeeld met maar liefst een 9.3!


TIP Vergeet je onderwatercamera niet!

Onderwatercamera's Ga jij duiken op de Malediven? Dan mag een onderwatercamera zeker niet ontbreken bij jouw duikuitrusting. Bij Bol.com tref je camera's van alle bekende merken en ze zijn waterproof tot soms wel tot 15 meter diep. Je maakt er de mooiste foto's mee. Zo kun je de kleurrijke vissen die je ziet later nog eens bekijken, hoe fijn is dat?!

Koop bij bol.com


Wat zijn de voorwaarden om te mogen duiken?

Als je wilt gaan duiken op de Malediven dan heb je wel een geldig duikcertificaat nodig van een erkende duikorganisatie zoals PADI of de Nederlandse Onderwatersportbond (NOB). Laat dit certificaat en je logboek zien aan de duikleider bij de duikschool.

Kun je nog niet duiken en heb je geen duikbrevet? Dan is het zeker mogelijk om een duikcertificaat op de Malediven te behalen. Neem dan wel een geschiktheidsverklaring mee van een arts uit Nederland of België. Een dergelijke duikcursus duurt ongeveer vier dagen en na die vier dagen kun je op voor het examen Open Water Diver. Het is natuurlijk fantastisch om juist op de Malediven te leren duiken.

Bij de meeste Maledivische duikscholen kun je twee keer per dag duiken. Soms is het zelfs mogelijk om 's nachts te duiken. Je wordt met een speciale boot (duikdhoni) naar de mooiste duiklocaties gebracht. Meestal duurt het tochtje met de duikdhoni naar de duikspot slechts vijf minuten en nooit langer dan 60 minuten.

Terug naar activiteiten.

Huwelijksreis naar
de Malediven

TUI

De Malediven is een populaire bestemming voor je huwelijksreis. Bij een aantal hotels word je zelfs extra in de watten gelegd als je er je honeymoon doorbrengt. Bekijk het overzicht met resorts waar ze extra's hebben voor honeymooners.

Bekijk huwelijksreizen

Onderwatercamera's

Reisgids Malediven

De onderwaterwereld op de Malediven is prachtig! Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto's en/of filmpjes tijdens het duiken, snorkelen en zwemmen! Leg je mooiste herinneringen vast!

Koop bij bol.com