Malé

Malé is de moderne hoofdstad van de Malediven en is gelegen in de Noord-Malé Atol. Als je naar de Malediven op vakantie gaat dan land je altijd op het speciale luchthaveneiland vlakbij de stad.

In Malé wonen ruim 133.000 mensen op een oppervlakte van in totaal 2 km2. In 1900 woonden er maar 2000 mensen en in 1921 waren er dat al 6127. De hoofdstad is 1.85 kilometer breed en 1.2 kilometer lang en er rijden op deze kleine oppervlakte ongeveer 1000 auto's. De stad neemt het hele gelijknamige eiland in bezit. In Malé is tevens de regering gevestigd.

Luchtfoto MaleIn Malé wonen veel mensen op een klein oppervlak.

Vanuit deze hoofdstad ga je met een speedboot of watervliegtuigje naar het resorteiland van jouw keuze. Het leukste is om dit te doen met een vliegtuigje omdat je vanuit de lucht een waanzinnig uitzicht hebt over dit gebied.

Shoppen

Als je van shoppen houdt dan is deze stad de enige plek op de Malediven waar je volop winkels, markten en boetiekjes treft. De twee grootste winkelcentra zijn Majeedhee Magu en Chandhanee Magu.

Uitgaan

In Malé zijn geen discotheken of bars maar wel veel restaurants, ijssalons en fastfoodrestaurants. In deze stad kun je geen alcohol kopen. Alcohol mag alleen gekocht en gedronken worden op de resorteilanden en op een aantal safariboten. In de stad zijn wel een aantal bioscopen gevestigd waar met name Bollywood-films gedraaid worden.

Vismarkt

Breng ook zeker een bezoekje aan de vismarkt en de vissershaven aan Marine Drive. De vismarkt is het leukst om eind van de middag te bezoeken omdat dan de vissers de haven binnenkomen met hun gevangen vis. Het aanbod op de vismarkt is groot met bijvoorbeeld: tonijnen, haaien, zeebaars, makreel, bonito's en barracuda's.

Sultan Park

In dit park vind je het Nationaal Museum, de tuinen van het koninklijk paleis en het koninklijk paleis. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de Malediven dan is een bezoek aan het Nationaal Museum een aanrader. Je kunt er onder andere objecten bekijken uit het Sultan Paleis. Op het volgebouwde eiland is het Sultan Park met haar vijvers en weelderige natuur een oase van groen en rust.

Vrijdagmoskee

Een mooie historische bezienswaardigheid is de in 1556 gebouwde Vrijdagmoskee (Hukuri Miskiiy). Deze moskee is 40 meter hoog en is hiermee het hoogste gebouw van de eilandengroep. Als je in Malé bent dan moet je zeker even deze moskee gaan bekijken. Wist je dat geen enkel gebouw op de Malediven groter mag zijn dan de Vrijdagmoskee?

Nationaal Malediven Museum

Ben je op Malé dan is het leuk om het Nationaal Malediven Museum te bezoeken. In het museum leer je van alles over de geschiedenis van de eilanden en het leven van de Maledivers. Je treft er o.a. kostuums die gedragen zijn door koningen, historische wapens, koralen, munten en meer. Het museum is geopend sinds 1952. Je vindt het museum in het Sultan Park, het bestaat uit twee gebouwen (één oud- en één nieuw gebouw).

Malé bezoeken?

Wil je zelf een kijkje gaan nemen in Malé? Vanuit ieder resort is wel een excursie te boeken naar deze unieke hoofdstad. Het is zeker een aanrader om dit te doen!

Terug naar eilanden.

Huwelijksreis naar
de Malediven

TUI

De Malediven is een populaire bestemming voor je huwelijksreis. Bij een aantal hotels word je zelfs extra in de watten gelegd als je er je honeymoon doorbrengt. Bekijk het overzicht met resorts waar ze extra's hebben voor honeymooners.

Bekijk huwelijksreizen

Onderwatercamera's

Reisgids Malediven

De onderwaterwereld op de Malediven is prachtig! Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto's en/of filmpjes tijdens het duiken, snorkelen en zwemmen! Leg je mooiste herinneringen vast!

Koop bij bol.com