Malé

Malé is de moderne hoofdstad van de Malediven en is gelegen in de Noord-Malé Atol. Als je naar de Malediven op vakantie gaat dan land je altijd op het speciale luchthaveneiland vlakbij de stad. Het luchthaveneiland is met een brug verbonden met Malé. In Malé is de regering van de Malediven gevestigd.

Hoeveel mensen wonen er in Malé?

In Malé wonen ruim 133.000 mensen op een oppervlakte van in totaal 2 km2. In 1900 woonden er maar 2000 mensen en in 1921 waren er dat al 6127.

Luchtfoto MaleIn Malé wonen veel mensen op een klein oppervlak.

Hoe groot is het eiland Malé?

Malé is 1.85 kilometer breed en 1.2 kilometer lang. Op deze kleine oppervlakte rijden ongeveer 1000 auto's. De stad neemt het hele gelijknamige eiland in bezit.

Shoppen

Als je van shoppen houdt dan is Malé de enige plek op de Malediven waar je volop winkels, markten en boetiekjes treft. De twee grootste winkelcentra van het piepkleine eiland zijn Majeedhee Magu en Chandhanee Magu.

Friendship Bridge

Sinds 2018 is het vliegveldeiland Hulhulé verbonden door een brug met Malé. De Friendship Bridge is maar liefst 2,1 kilometer lang en kan gebruikt worden door automobilisten, fietsers en wandelaars. Dit is de eerste eilandbrug van de Malediven en voor de inwoners een bijzondere mijlpaal. Tijdens de opening werden maar liefst vijf huwelijken op de brug voltrokken. Dit geeft wel aan hoe bijzonder deze brug voor de inwoners van de Malediven is.

Watervliegtuigje

Vanuit Malé ga je met een speedboot of watervliegtuigje naar het resorteiland van jouw keuze. Het leukste is om dit te doen met een vliegtuigje omdat je vanuit de lucht een waanzinnig uitzicht hebt over de Malediven. Zeer spectaculair om te zien!

Watervliegtuig de MaledivenJe wordt of met een watervliegtuig of met een speedboot naar je resort gebracht.

Kun je in Malé goed uitgaan?

In Malé zijn geen discotheken of bars maar wel veel restaurants, ijssalons en fastfoodrestaurants. In deze stad kun je helemaal geen alcohol kopen. Alcohol mag alleen gekocht en gedronken worden op de resorteilanden en op een aantal safariboten. In de stad bevinden zich wel een aantal bioscopen waar met name Bollywood-films gedraaid worden.

Vismarkt

Breng ook zeker een bezoekje aan de vismarkt en de vissershaven aan Marine Drive. De vismarkt is het leukst om eind van de middag te bezoeken omdat dan de vissers de haven binnenkomen met hun gevangen vis. Het aanbod op de vismarkt is groot met bijvoorbeeld: tonijnen, haaien, zeebaars, makreel, bonito's en barracuda's.

Sultan Park

In het Sultan Park tref je het Nationaal Museum, de tuinen van het koninklijk paleis en het koninklijk paleis. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de Malediven dan is een bezoek aan het Nationaal Museum zeker een aanrader. Je kunt er onder andere objecten bekijken uit het Sultan Paleis. Op het volgebouwde eiland is het Sultan Park met haar vijvers en weelderige natuur een oase van groen en rust.

Oude Vrijdagmoskee

Een mooie historische bezienswaardigheid is de in 1556 gebouwde Vrijdagmoskee (Hukuri Miskiiy) met een gouden koepel. Het is het oudste gebouw van de stad. Deze unieke moskee is gemaakt van koraalsteen en is prachtig gedecoreerd met schitterend lakwerk. De Oude Vrijdagmoskee is 40 meter hoog en is hiermee het hoogste gebouw van de eilandengroep. Wist je dat geen enkel gebouw op de Malediven hoger mag zijn dan de Vrijdagmoskee? Als je in Malé bent dan moet je zeker even deze moskee gaan bekijken.

Nationaal Malediven Museum

Ben je op Malé dan is het leuk om het Nationaal Malediven Museum te bezoeken. In het museum leer je alles over de geschiedenis van de eilanden en het leven van de Maledivers. Je treft er onder andere kostuums die gedragen zijn door koningen, historische wapens, koralen, munten en meer. Je ziet er ook een walvisskelet en Islamitische gravures. Het museum is geopend sinds 1952. Je treft het museum in het Sultan Park. Het museum bestaat uit twee gebouwen (één oud- en één nieuw gebouw).

Malé bezoeken?

Wil je zelf een kijkje gaan nemen in Malé? Vanuit ieder resort is wel een excursie te boeken naar deze unieke hoofdstad. Het is zeker een aanrader om dit te doen!


Bekijk ook:


Terug naar eilanden.

Huwelijksreis naar
de Malediven

TUI

De Malediven is een populaire bestemming voor je huwelijksreis. Bij een aantal hotels word je zelfs extra in de watten gelegd als je er je honeymoon doorbrengt. Bekijk het overzicht met resorts waar ze extra's hebben voor honeymooners.

Bekijk huwelijksreizen

Onderwatercamera's

Reisgids Malediven

De onderwaterwereld op de Malediven is prachtig! Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto's en/of filmpjes tijdens het duiken, snorkelen en zwemmen! Leg je mooiste herinneringen vast!

Koop bij bol.com