Natuur

De Malediven staan bekend om de mooie witte zandstranden en de indrukwekkende onderwaterwereld. Als je op vakantie gaat naar deze eilandengroep ga dan zeker ook snorkelen of duiken want je zult de onderwaterwereld fantastisch vinden. De bebouwing is op deze eilandengroep aangepast aan de natuurlijke omgeving.

2000 diersoorten in de zee

In de wateren rondom de eilanden leven meer dan 2000 verschillende soorten dieren zoals vissen, dolfijnen en schelpen. Als je geluk hebt dan zul je ook zeeschildpadden, dolfijnen en zelfs walvissen zien. Er leven in de warme wateren van de Malediven 22 soorten dolfijnen en walvissen. Er zwemmen in de zee ook nog mantelroggen en haaien. Kortom er is onder water genoeg te zien!

Mantelrog de Malediven

Koraalriffen

Als snorkelend zul je mooiste vissen spotten in het koraalrif. De meeste resorts hebben een eigen huisrif zodat je vanaf het strand direct naar het koraalrif kunt snorkelen.

Niemand weet precies hoeveel koraalriffen er op de Malediven zijn. Het zijn er in ieder geval enorm veel en het maakt bijna niet uit waar je precies in het water sprint. Het is er onder water overal sprookjesachtig mooi. Rondom iedere vakantieresort zijn er ongeveer 40 duikspots die bezocht kunnen worden. Je hebt dus keuze genoeg om meerdere prachtige duiken te maken!

Dieren op de eilandjes

Op de eilanden zul je geen grote dieren tegenkomen maar er leven bijvoorbeeld wel vlinders en schorpioenen. Op sommige eilanden komt er tropisch regenwoud voor maar de meeste beplanting is door de mens aangebracht.

Huwelijksreis naar
de Malediven

TUI

De Malediven is een populaire bestemming voor je huwelijksreis. Bij een aantal hotels word je zelfs extra in de watten gelegd als je er je honeymoon doorbrengt. Bekijk het overzicht met resorts waar ze extra's hebben voor honeymooners.

Bekijk huwelijksreizen

Onderwatercamera's

Reisgids Malediven

De onderwaterwereld op de Malediven is prachtig! Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto's en/of filmpjes tijdens het duiken, snorkelen en zwemmen! Leg je mooiste herinneringen vast!

Koop bij bol.com