Weer en klimaat op de Malediven

De Malediven zijn gezegend met een tropisch klimaat. Het weer wordt bepaald door de moessonwinden. In de zomer waait het er zwak tot matig en komt de wind uit het zuidwesten. In de winter komt de wind uit het noordoosten. Op de eilandengroep stormt het zelden tot nooit.

De zon schijnt er veelvuldig en het is er het hele jaar door lekker warm. Het is er overdag ongeveer 30 graden Celsius en 's nachts wordt het niet kouder dan 25 graden Celsius. De relatieve luchtvochtigheid is er vrij hoog.

Zonnen op de Malediven

Veel zonuren

De warmste maanden zijn april en maart. Gelukkig waait er dan vaak een heerlijke verkoelende passaatwind. De zon schijnt in de Malediven het meest in de maanden januari, februari en maart. De zon schijnt tussen de 7 en 9 uur per dag.

De eilandengroep ligt vlakbij de evenaar. De zon staat hoog aan de hemel waardoor de zonnestraling zeer krachtig is. Let op dat je je goed insmeert om verbranding te voorkomen.

Regenseizoen

Op de Malediven heerst een nat- en een droogseizoen. Het droge seizoen is van december t/m april, daarna komt de overgang naar het regenseizoen waarbij in juli en augustus vaak de meeste regen valt.

Het regent voornamelijk 's nachts. Overdag regent het zelden en als het dan regent is het meestal van zeer korte duur maar wel heftig. Tussen mei en december regent het op de Malediven gemiddeld op 16 dagen. Tussen januari en april regent het er slechts op 9 dagen. Het regent op de eilandengroep zelden langdurig.

Luchtfoto Malediven

Zeetemperatuur

Als je op vakantie gaat naar de Malediven dan ga je natuurlijk de zee in om de prachtige onderwaterwereld te bekijken of om even een stukje te zwemmen. Het goede nieuws is dat de temperatuur van het zeewater het gehele jaar door ongeveer 29 graden Celsius is. Alleen in januari is het ietsje kouder namelijk 27 graden Celsius. Als je gaat snorkelen of duiken zul je het dus nooit koud krijgen! Hoe fijn is dat?

Huwelijksreis naar
de Malediven

TUI

De Malediven is een populaire bestemming voor je huwelijksreis. Bij een aantal hotels word je zelfs extra in de watten gelegd als je er je honeymoon doorbrengt. Bekijk het overzicht met resorts waar ze extra's hebben voor honeymooners.

Bekijk huwelijksreizen

Onderwatercamera's

Reisgids Malediven

De onderwaterwereld op de Malediven is prachtig! Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto's en/of filmpjes tijdens het duiken, snorkelen en zwemmen! Leg je mooiste herinneringen vast!

Koop bij bol.com